top of page

7 tips voor betere portretten met een reportageflister - By Ferry Knijn


Zoals beloofd ga ik ook weer meer blogs maken naast mijn video's! Van de week had ik wel op youtube al twee video's gepost in aanloop naar deze video met de unboxing van de Nissin i60a Reportageflitser en de Air 1 trigger unit. Mocht je nog geen lid zijn van mijn youtube kanaal doe dit dat snel dat je geen video meer hoef te missen!


In de video van deze week geef ik 7 tips hoe je betere portretten kan maken met een reportageflitser. Vaak heb ik cursisten op workshops die hier vragen over hebben of zie ik fotograferen met een reportageflitsers werken en zie ik gewoon dat ze geen idee hebben wat ze aan het doen zijn! In deze video geef ik 7 tips hoe je betere resultaten kan behalen met je reportageflitser.


Tip 1: Gebruik de zoomfunctie

De zoomfunctie van de flitskop zorgt ervoor dat je afhankelijk van welk brandpuntsafstand je gebruikt altijd het meest optimale bereik qua licht hebt. Dit kan automatisch, maar ook handmatig, wat je weer kan gebruiken op creatievere manieren.


Tip 2: Fotograferen met de flitser op de camera

Veel fotografen gebruiken de reportageflitser vanaf hun camera. Echter door de flitskop slim te draaien krijg je al snel betere resultaten.


Tip 3: Het diffusiepaneel

Het kleine diffusiepaneel wat je voor je flitser kan schuiven zorgt ervoor dat je flitslicht bij gebruik van groothoek objectieven beter verspreid wordt


Tip 4: Buitenportret met flitser op de camera

Bij het buiten gebruiken van een reportageflitser kan je vaak niet tegen de lucht bouncen, echter zit op de reportageflitser een slimme tool waarmee te toch niet alleen maar recht vooruit hoeft te flitsen.


Tip 5: Flitser van de camera halen

Het mooiste licht krijg je uiteindelijk als je de flitser van je camera haalt. Voeg vervolgens een paraplu toe en je krijgt prachtig mooi portretlicht. Bekijk voor het gebruik van een paraplu ook eens DEZE video .


Tip 6: Werken met snel veranderde omstandigheden

Als je lichtomstandigheden snel veranderen kan je via TTL en diafragamvoorkeursinstelling snel werken en altijd goed belichten.


Tip 7: Flitsen met ondergaande zon

Tegen de zin in flitsen is altijd een uitdaging. Echter maakt de mogelijkheid van HSS dit erg makkelijk!Comments


bottom of page